lørdag 28. juli 2012

Borgarøy

Fra Sandshamn seilte vi nordover mot Runde, passe fin vind gjorde at vi kunne seile helt til vi kom til brua ved Igesund. På veien fikk vi sett ei imponerende ring rundt sola.
Etter en snartur innom Fosnavåg gikk vi videre under brua ved Voldsund. Det var godt merket lei inn til begge bruene og selv om det var grunt gikk det fint. Brua ved Voldsund skulle i følge karte og plotter være 17m  ved høyeste høyvann.... Det var den ikke! Masta vår er 16,75m i tillegg har vi ca 1 m antenne, og det var helt utfjæret.... Merkingen må være feil. Antenna traff brua omtrent 2/3 nede, så det betyr at det er på lavvann brua har 17 m seilingshøyde - ikke bra at det er feilmerket. Ingen av bruene var forøvrig merket med høyde hverken på bruene eller på land. Det gikk bra, vi hadde lav fart og antenna bøyde seg unna, men undertegna får vel ta seg en tur opp og sjekke at alt er som det skal en dag likevel. Ved Runde var det hverken ei fin havn eller plass til oss så vi gikk videre til Borgarøy. 
Den veiløse øya Borgarøy er et gammelt handelssted, skikkelig velholdt og flott. Nye kaier og rent og pent sanitæranlegg. Vi var de eneste som var der nå, og vi fikk virkelig følelsen av å ligge i uthavn. Av og til putret det ei gammel snekke forbi slik at vi også fikk følelsen av "svunne tider".



1 kommentar: