mandag 30. juli 2012

Borgarøy - Terøy

Først på planen stod handling og bunkring i Ulsteinvik. Etter en 20 minutters tur var vi fremme og fikk handlet det vi trengte før helga. Etterpå skulle vi bunke, så langt i vårt båtliv har vi aldri opplevd en bedre kamuflert bunkringsstasjon enn den de har i Ulsteinvik, ikke ett eneste skilt viste hvor vi skulle gå. Når i tillegg slangen var så kort at mannen måtte snu båten (mens jeg sto på kaia og ventet) fortalte Zelante høylydt hva ho mente både om Ulsteinvik og mannen som reiste fra mor på kaia. Ett skikkelig høylydt sukk, viste hvor fornøyd ho var med seg selv som hadde fått mannen til å gå inn igjen til kaia for å hente mor..... Lurer på om det er jeg som er Zelante si - eller Z som er mi....
Dagens mål var egentlig Gjøsund litt sør for Vigra. men skal du ligge der så anbefaler vi at du er veldig tett i nesen - og helst ser litt dårlig også. Vi snudde utigjen og satte bauen mot Terøy i Søvik. Her er ei lita men koselig havn med gode sanitær fasiliteter. Det ligger langt nok unna evt fiskeindustri, så en slipper å bekymre seg for lukta også. Øya har forbindelse med land via ei "molo-bru".
Om morgenen før vi skulle gå fra Terøy, hadde jeg meg en tur i masta for å sjekke antenna. Måtte skru den litt mer til, ellers var alt bra. Brua hadde truffet rett over windexen, så den er garantert feilmerket! Zelante syntes ikke at det var noe mer stas at mor ble heist i masta, enn at ho ble stående igjen på kaia og sørget for at alle i nærheten fikk høre om det.
Kjennetegn på du har funnet riktig havn, er "sjørøverskuta" som ligger ved innseilingen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar