tirsdag 2. august 2011

Returen

En dag forsinket startet turen hjemover. Vi startet fra Salt Søndag formiddag - hadde fin seilevind i en halv time, så stilnet det helt og resten av turen mot Florø ble motorbåt tur i grått og trist vær.
Varde under Hornelen
Når vi skulle gå fra Florø hadde det blåst opp litt og etter Nekkøyosen kunne vi heise seil og seilte hele dagen i mellom 5 og 6 knop styrbord halser i laber bris. For lenge siden har vi lest om Gåsvær og at det skulle være en flott plass å besøke.
Gåsvær fra nord.
Vi forsøkte først å gå inn fra nord, men når ekkoloddet viste 3,2 m og utkikken såg at det ble betydelig grunnere valgte vi å snu og gå rundt og inn fra sør i stedet.
Vi var kommet nesten inn når det kom en seilbåt på vei ut, de ropte til oss at det ikke var mulig å legge til kai der, så da var det bare å snu en gang til. (Vi har etterpå snakket med en som har gått den nordre leia til Gåsvær han mente det var god dybde men visste ikke hvor dypt,  hans båt stikker 1,5m).
Vi lurte ei stund på om vi skulle gå til Værlandet, men hadde lite lyst til å gå nordover igjen. Derfor bestemte vi oss for å ta turen til Hjønnevåg i stedet.
I år som i fjor fikk vi plassen for oss selv - og den var akkurat så idyllisk som vi husket det!
Fra Hjønnevåg fikk vi sterk bris rett i mot. For at turen ikke skulle bli for slitsom for Zelante, valgte vi å gå til Skjerjehamn og legge oss til der for natta. Vi var heldige, akkurat når vi skulle legge til på den ytre flytebrygga, så var det en båt som reiste fra den indre, og vi kunne legge oss der. Skjerjehamn er som sagt i tidligere innlegg en idyllisk og koselig plass. Men, det er ikke noen god havn her og dagens sørøstlige vind gjorde at de som låg på den ytre brygga fikk gynga seg godt.
"Kongens" utsikt i Skjerjehamn.
Vi har ikke vært noe heldige med været på denne turen, ikke en dag har det vært opp i tyve grader. Vi har like mye klær på oss nå, som vi har når vi er ute og seiler tidlig vår, eller sent høst. Så langt på returen, har det vært surt og kaldt mens vi har vært utpå - og hadde hatt bruk for sol og varme! Etter at vi har lagt til kai - gjerne i ni-ti-tida om kveldene, har det lysnett opp og blitt fint... Men, det varer ikke til neste morgen....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar