søndag 27. juni 2010

Espevær

Endelig ei helg i seilingens tegn igjen!
Fredag gikk turen til Haugesund, vi hadde noen ærender som måtte gjøres der. Det var mye skodde, men lite vind så hele turen gikk for motor.
Med en gang vi var ferdige med det vi skulle lørdag formiddag satte vi baugen mot Espevær.
Vi hadde en strålende seilas helt fra Haugesund til Espevær, seilte for kryss med vind på 10 - 12 knop fra babord halser. Sola strålte og for første gang i år kunne vi ta av oss vinterutrustningen!
Vi ble litt overrasket når vi som seilte måtte vike, for et skoleseilskip som gikk for motor og utenfor leia, for å unngå kollisjon - lurer på om det er den sterkeste rett de lærer bort til elevene?
Espevær er ei frodig øy i Bømlo kommune og til tross for at det ligger ytterst i fjorden og værhardt til, er øya svært frodig.
Det er mange flotte sund, og en kan velge innseiling etter ønske. Vi valgte den vi syntes var mest spektakulær, small og kronglete med maksdybde på 3 meter, her seiler vi bokstavelig talt inne i hagene til folk! Og underveis kjenner vi den gode matlukta av middagene de skal ha i de forskjellige husene - som om vi ikke blir sultne nok av å være på sjøen....
Øya er så godt som billøs, og jeg tror det må være hilseplikt der. Alle vi møtte smilte og sa hei! Jeg er helt sikker på at Espevær er en plass der de som bor der fremdeles går på besøk til hverandre uten å avtalt noe på forhånd. Livsfilosofien har de hengt opp på døra :-D.
Det er to gjestehavner der med alle fasiliteter, og der er flere andre kaier en kan legge til om en klarer seg uten strøm, vann og dusj.
Øya er utrolig vakker og idyllisk - en blir faktisk litt overrasket over hvor frodig og velstelt den er!
Turstier var det mange av og alle var godt merket. Det er også ei kabelferge som en kan bruke mellom naboøyene. Dersom dere har lyst til å ta den, koster det en tier hver vei.
Jeg tror kanskje at Espevær blir den nye favorittplassen vår....
Søndagen måtte vi returnere hjem, vi hadde deilig seilvind de første timene, men så tok vinden kvelden og vi måtte motorseile siste biten. Også i dag hadde vi strålende sol - ei skikkelig deilig helg med andre ord!

1 kommentar:

  1. Jeg skjønner godt at dere liker dere der, det ser virkelig koselig ut. Ha en fin uke. Klem mamma.

    SvarSlett