torsdag 24. juni 2010

Nytt akterstag

Når vi kjørte forbi Drøbak forrige fredag var vi innom Heiberg rigg og hentet det nye akterstaget vårt. Der fikk vi god veiledning både til hvordan vi skulle gjøre det når vi byttet og hvordan vi skulle stramme riggen rent generelt. Veldig bra service!!
Etter en snar tur til et stykke nord for Gøteborg (tur-retur ca 180 mil), var vi vel hjemme sent mandag kveld. Og tirsdag monterte vi akterstaget. Jammen er det travelt å ha hobbyer....
Vi leigde oss en lift, la båten til ved ei kai på båthavna og satte i gang. Først løsnet vi det gamle akterstaget nede, så oppe. Uten akterstag, ble båten nesten seende ut som en Hunter....
Vi satte på blokken og tauet fra det gamle som vi fortsatt skulle bruke på det nye.
Så startet monteringen av selve akterstaget. Først i toppen, så nede og stramme til. Det var egentlig utrolig enkelt -  iallefall når vi brukte lift.
Hadde nok vært noe vanskeligere å gjøre jobben om en var oppheist i masta....
Før vi kjøpte det nye akterstaget fikk vi flere tilbud - både på å bruke wire på alt, eller som vi valgte - kombinert wire og tau. Hovedargumentet var at tau er lettere og det er bedre mht vekta i båten. Hver gang jeg tenker på det begynner jeg å le - vi har nemlig ganske mye ting og tang ombord - som f.eks støpejernstekepanne, hver sin sykkel og undertegnede drømmer om et fint lite vaffeljern ombord ..... Vi har et bittelite forklaringsproblem mht å bruke vekta som argument? Kanskje vi får vektkompensasjon når vi engang skal seile regatta :-) Grunnen til at vi valgte den løsningen vi har valgt, er at vi fikk stor tiltro til Heiberg rigg og følte at dersom vi fikk problemer så hadde de så god kunnskap at de kunne hjelpe oss over telefon. Prisen ble den samme for alle alternativene.

Vi har noter ned alle detaljer rundt det nye akterstaget, kommer sikkert til å legge ut tegning med mål en dag i neste uke om noen er intressert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar