søndag 30. mai 2010

Godøysund

En av våre favorittplasser er Godøysund. Det ligger i akkurat passe avstand, dersom vi bare skal på tur fra lørdag til søndag, som det ble denne helga.
Vi reiste på båten alt fredag, men av forskjellige grunner kunne vi ikke legge ut før litt ut på dag lørdagen. Denne helga kunne vi like godt ha kjørt motorbåt, det var vindstille når vi reiste til Godøysund, og vindstille når vi reiste hjem i dag... Skikkelig irriterende!
Båten er blitt gjort "hundeklar", dvs rekkenettet er mer eller mindre på plass. Ikke like vakkert som uten, men sikkerhet fremfor skjønnhet ;-). Fordelen med rekkenett, er at det ikke bare fanger opp hunder som trenger litt ekstra støtte - men også små barn om de skulle forville seg ombord... (Hint, hint - Ingrid;-) )
Jeg tror Zelante trives godt ombord. Hun har testet ut de forkjellige liggeplassene og er litt småfornærmet fordi hun ikke får ligge i ALLE sofaene, men bare den ene.... Til gjengjeld, har hun sitt eget quiltede teppe ombord, så hun har ikke noe å klage på!
Om Zelante skulle velge, så tror jeg at Godøysund også er en av hennes favorittplasser. Mange flotte stier rundt omkring på øya og det er flere fine plasser en vannhund kan bade og kose seg på.
På vei hjem i dag ankret vi opp i ei vik på Ånuglo for å spise middag, og spadeankeret fra Finisterra (anbefalt av Jeanneau-klubben) satte seg fast på første forsøk! Veldig bra. Ånuglo er egentlig en veldig idyllisk og fin plass, det tenkte sikkert de som ønsket seg en plass å være der også - jeg lurer bare på om de vet hvor lite som skal til før en idyllisk plass ikke lenger er idyllisk....
Det er for tiden mye alger i sjøen, og selv om jeg er oppvoskt ved sjøen, tror jeg at jeg aldri har sett den så blågrønn før. Det er nesten så vi lurte på om den er selvlysende når det er mørkt.... Fargen var enda skarpere i virkeligheten, enn det som viser på bildet.
I Langenuen møtte vi på mange niser, men de er desverre ikke like selskapssyke som delfinene, så de fikk vi ikke tatt bilde av.

1 kommentar:

  1. Hei. Det ser ut som dere har hatt en koselig tur, første etter henting. tror nok Ingrid og Ole Magnus også kunne tenke seg å være med, hvis ikke, kan du sikkert få "låne" Mathias, så bare få sikkerhetsnett på plass, det trengs til begge to. Ha en fin dag. Klem mamma.

    SvarSlett