onsdag 9. juni 2010

Romsa

Av og til virker det som om vi rett og slett bare kunne hatt en motorbåt i stedet for seilbåt. Vi har et bestemmelsespunkt, og der skal vi gjerne være uten at det blir altfor sent... Dermed blir det ofte motor om vinden ikke er helt som ønsket. Denne helga bestemte vi oss for å gjøre det anderledes. Vi skulle seile!
Bestemmelsestedet var ikke viktig. Eneste krav var at det måtte være mulig å lufte Zelante - og det er det jo på de aller fleste plasser..... Selv om hun finner seg godt til rette på båten, må hun få lov til å gå i land og få ut litt energi!


Vi kom sent i gang denne fredagen også, så det ble lørdag før vi tutlet oss ut av båsen vår. I starten var det lite vind - rundt 4 knop, men hva gjør vel det når vi ikke skal nå noe? Vi heiste seil med en gang og krysset og utover fjorden. Utover dagen blåste det opp og vi hadde rundt 20 knop på det meste. Turen ble utover til Leirvik, der vi kryssa fjorden. Var innom og kikka på Bjoa, før vi seilte videre til Romsa, ei øygruppe i Bjoafjorden.
På Romsa er det mange flotte plasser å legge seg for natta, en kan ankre opp, eller legge seg til ved ei av de mange bryggene som ligger rundt på øygruppa. Vi la oss til ved ei kai, men jeg tror at neste gang kommer vi heller til å ankre opp i ei vik.
Det blir liksom litt "kvasi"- uthavn når en ligger ved kai.... Øyene har mange flotte turstier og er således perfekt for hundebåtfolk. Men, vær obs, det er mye sau der, ser ut som villsau så pass på å holde båndtvangen!
Søndagen krysset vi oss hjem til Husnes, på veien var vi en tur innom Eidsvik og bunkret diesel. Første gang i Norge for båten vår ;-)

Vel fremme på Husnes hadde Ivar jobben med å gravere inn nummeret  i har fått i skipsregisteret også måtte det males etterpå, så nå er båten merket - og det blir ikke lett for noen å fjerne det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar