onsdag 7. oktober 2009

29 uker igjen.....

Hjemseiling fra Frankrike krever mye planlegging - vi oppdager mer og mer som vi må tenke gjennom.
Vi har detaljplanlagt reiseruten. Hovedsaklig for å se at vi klarer oss med de tre ukene vi har planlagt å bruke, men også for å vite noenlunde når vi må ha mannskap ombord. Mannskapet må sjekke om de får fri både fra jobb og hjem :-). Vi har gankse god kontroll på hvem som skal være mannskap og på hvilke strekninger. Vi har sagt at i utgangspunktet så må vi ha kontroll i slutten av januar/ begynnelsen på februar. Vi ønsker å bestille så billige flybilletter som mulig.

Reiseruten:
Les Sables d'Olonne - Ile d'Yeu (25 nm)
Ile d'Yeu - Le Palais (50 nm)
Le Palais - Lesconil (51 nm)
Lesconil - Camaret sur Mer (48 nm)
Camaret sur Mer - Falmouth, Cornwall (120 nm)
Falmouth, Cornwall - Douglas, Isle of Man (289 nm)
Douglas, Isle of Man - Port Ellen, Islay (120 nm)
Port Ellen, Islay - Fort William (86 nm)
Fort William - Inverness  Caledonia kanalen (52 nm)
Inverness - Haugesund (323 nm)
Haugesund - Husnes (35 nm)

Med denne ruta har vi 6 dager å gå på, dersom vi holder gjennomsnittsfart på 5 knop - og det klarer vi vel? Fra Le Sable d'Olonne til Falmouth, Cornwall skal vi gå alene med båten. Fra Falmouth og videre vil vi ha med mannskap.

Så skriver vi lister....
Zelante har fått sin egen liste over det hun skal ha med seg. Det blir litt av hvert - Unni vil teste hvordan det er å ha en hund som krever pelsstell - og det må hun jo få lov til :-)

Mannskapet får liste som viser hva vi forventer de har med selv, og hva vi tar med.

Vi trenger liste over alt vi skal ha med til oss selv. Vi må bestemme hva vi skal ta medfra Norge, og hva vi skal kjøpe i Frankrike. Det vi planlegger å kjøpe i Frankrike, må vi vite hvor vi får kjøpt det. Vi skriver også liste over utstyr vi skal kjøpe i Norge for å få det sendt nedover.

Så må vi skrive lister over alt vi må huske å gjøre i forkant. Bestille flybilletter, togbilletter, ordne transport til mannskapet, lage vaktlister.....

Heldigvis har vi bestillt all elektronikk ferdig montert. Eneste unntaket er VHF-en som vi skal ha med fra Norge. Det betyr at vi sparer mye tid på montering i Le Sable. Det betyr også at det er noen færre lister å skrive.....

1 kommentar:

  1. Det blir spennende å se hvor mye Zelante "glemmer" Er jo litt av hvert hun "trenger" når hun skal på tre ukers ferie.
    Klem mamma.

    SvarSlett