søndag 24. juli 2011

Skjerjehamn

Dagen etter reiste vi videre i sol. Heiste seil med en gang vi kom i Hjeltefjorden og hadde tenkt å finne overnatting i ytre Gulen. I løpet av turen både blåste det opp, og etterhvert kom det skikkelig uvær med torden, lyn og styrtregn. Seilbåt i "åpent lende" er ikke akkurat den kjekkeste plassen å være på når det lyner...
Plassen vi hadde tenkt å overnatte på i Gulen fant vi ikke og siden vi ønsket å finne havn raskt pga været bestemte vi oss for å gå til Skjerjehamn.
Vi har ofte gått forbi Skjerjehamn, men aldri stoppet der tidligere. Havna ligger litt ustatt til, mye båttrafikk gjør at et til tider kan være ganske store bølger. Det er ikke uten grunn at en blir bedt om å fortøye og fendre godt! Hurtigbåtene har rykte på seg for å lage mye bølger - men mens vi låg der så var det ikke akkurat båter i rutetrafikk som lagde de største bølgene.... Kanskje noen cabin cruisere skulle lagt igjen telefonnummeret sitt?
Skjerjehamn er ett gammelt handelssted - som nok nesten var gått i glemmeboka helt til nye eiere overtok.
Etter at "Oslo" takket nei til statuen av Olav V og den kom til Skjerjehamn i stedet, har plassen virkelig blitt kjent og både gjestehavn, hotell og konferansefasiliteter virker å være godt besøkt.
Selv om vi har sett at plassen har sett fin ut fra sjøen, så er det virkelig verdt å stoppe der. Skikkelig idyllisk område - og fine turstier :-). Vi spiste middag ombord, men jeg har hørt at maten der skal være verdt å teste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar