mandag 6. juni 2011

Nordhordaland - 1

I forbindelse med himmelsprettfri torsdag 2 Juni, hadde vi i tillegg fått ordnet oss fri fredagen - det var dermed duket for ei skikkelig langhelg! I utgangspunktet hadde vi tenkt oss på overraskelsestur til Haugesund, niesa mi har kjøpt hus der og vi hadde tenkt oss på besøk. Men, i følge det være værmeldingene skulle det vvære sønnanvind til og med fredag - før det skulle snu til nordavind.... Dermed ombestemte vi oss (det er jo seilbåt vi har) og reiste nordover i stedet. Vi reiste fra Drange torsdag formiddag, i Korsfjorden kom seilene opp og vi hadde seilte i åtte knop for platt lens til Vatlestarumen, deretter var det skarpt slør helt til Fedje. Det var en skikkelig koselig seiltur, med ett unntak - forbruksbatteriene våre har ikke likt vinteren og etter ca tre timer med seiling må vi lade - bare for å kunne ha instrumentene på..... (Gjett hva som er høyt prioritert fremover!).
Ved Fedje var det ganske fullt, og vi måtte ligge på utsiden av en kollega - en annen SO36i - de hadde en "toller" ombord. Ved samme brygge lå det også en Najad 31 - som hadde en Bernersennen ombord. Hundene koste seg skikkelig og alle hundene var på besøk i alle båtene.
Fedje (eller Feije - som det uttales) er kanskje mest kjent for kvikksølv, skipsvrak og hvalfangst. Men, når en besøker øya ser en at det er så mye mer - og en forstår lokalbefolkningen som kjemper for å ta vare på sitt nærmiljø. Fedje er ei fantastisk flott øy - der alle hilser på alle (til og med på båtfolk som kommer rekende).
På Fedje er det ett mangfoldig fugleliv - og måsene nesten store som gjess!
Når du skal strekke på beina etter seilturen, er det bare å følge Nordsjøløypa, eller hvorfor ikke sjekke ut hvor lang Langedalen på Fedje faktisk kan være? Før du tar en tur innom Pernilles Kaffe - eller nyter ett bedre måltid ombord.
Når du går rundt på øya, legg merke til de små "særegenhetene" som er rundtomkring. Heiskraner og utelys, formet som fyrlykt. "Skriket" som velkomstfigur fremfor ei dør (lurer på  om de skriker fordi de lengter etter besøk - eller ikke orker mer beslk)- eller mølla i hagen til de som har innsett at på Fedje kan det være like lurt med andre ting som pynter i hagen, enn roser.......
Når det gjelder særegenhetene som "skriketfigur" og flotte hager, oppfordrer jeg dere til å ta turen for å sjekke de ut :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar