søndag 21. november 2010

Reparasjon - henting

Det er nå noen uker siden vi hentet Le Soleil hjem fra verkstedet.. Det var en deilig følelse å endelig skulle få båten tilbake.

Vi reiste til Bergen fredag etter jobb og planen var å kose oss ombord hele helga. Etter å ha fått varme i båten, var det på tide å få på plass alt som vi hadde tatt ut av båten... Det var en like stor jobb å rydde alt på plass som det var å tømme båten ;-)

For oss ser det ut som at repasjonene er fint utført. Det er syv lag med glassfiberduk i bunn og fem lag i sidene. På toppen er det hvit lakk. Det ser jevnt og fint ut, til og med hjørnene er jevne og fine. Vi har veldig positivt inntrykk av hvordan dette arbeidet er gjort.

Vi ble imidlertid litt skuffet over at det var sølt epoxy på innredningen, i tillegg var det kommet ei ripe på plata til bordet. Når vi satte på vannpumpa, viste det seg at vi hadde vannlekkasje, det var en kobling til varmtvannstanken som ikke var festet skikkelig. De minste tingene ordnet vi selv. Resten ba vi Argos om å ordne opp i. Og, det har de gjort. Sitteplata forsøkte de først å lakke, men de ble ikke helt fornøy og på eget initiativ bestilte de ny fra Heitmann, bordplata skal de lakke om når vi kommer til Bergen med den.
Vår erfaring med Argos er at de er greie å ha med å gjøre. De har vært enkle å være i kontakt med og vi har inntrykk av at de gjør en grundig og god jobb.

Dersom vi er så uheldige at det samme skjer en gang til, så vil vi ikke ha problemer med å bruke samme verksted. Det vi imidertid ville gjort annerledes, er å rydde vekk enda mer. Vi hadde tatt ned gardinene, og vi hadde tømt helt ut av forpiggen. Vi kommer også til å ta ned sprayhooden for å unngå å få så mye støv på den.

Hjemturen som vi hadde gledet oss til i ukesvis, ble ikke helt som tenkt. Ingen av oss hadde forestilt oss hvor kaldt det ble. Enda vi hadde med skikkelig med vinterklær, gikk det ikke lange tida før den som stod ved rattet frøys godt og måtte inn for å varme seg. Spesielt ille var det for Zelante, henne måtte vi pakke inn i pledd og dynejakke. Nå har ho fått seg varmedress til neste gang.

1 kommentar:

  1. Hei igjen! Godt høre at båten omsider er OK, og at alt tilslutt gikk i orden.
    Ser at dere flytter til Bergen i vinter? Treffer vi dere da ikke lenger i Husnes båthavn? Eller?

    Hilsen Edmund og Gry.

    SvarSlett