mandag 16. august 2010

Hjønnevåg

Vi koste oss skikkelig på Nikøy og det ble litt sent før vi gikk derifra. Derfor ble turen i dag ganske kort, vi har jo ferie og skal kose oss! Vi hadde strålende sol, og helt vindstille så i dag har vi bare gått for motor.

Ytterst ute i Sula mot Utvær finner du Hjønnevåg (på noen kart står det Gjønnevåg).
Etter ei litt kronglete innseiling – (den er uproblematisk bare du har lest ”veien til båtførerprøven” og har kontroll på kart og sjømerker) dukker Hjønnevåg opp som ei nydelig bygd.
Ser dere hvor vi skal gå inn for å komme til Hjønnevåg? Det er ei godt beskytta havn!
Den trofaste leser husker kanskje at jeg likte Camaret Sur Mer og servicen der? Du møter samme innstilling her. Vi hadde ikke før fått lagt til kai før vi fikk info både om hvor vi kunne fylle vann og hvor vi kunne koble til strøm. Når vi spurte etter butikk (vi hadde så lyst på is og avis), så fikk vi beskjed om at det var tre km dit, den var stengt nå – men vi skulle bare gi beskjed når vi ville på butikken dagen etter så skulle vi få låne bil! Helt utrolig! Siden vi har tenkt å gå videre i morgen, trenger vi ikke bilen – men bare det å ha fått tilbudet er fantastisk og det gir oss virkelig troen på ”det gode” i mennesket igjen.
Plassen er flott, et skikkelig gammelt og koselig fiskevær – der det ser ut til at ungdommen trives og har bygd seg nye hus med tanke på å slå seg ned her. Til og med gamle og forfallne hus ser koselige ut. Jeg er sikker på at dette er en slik plass der naboene går på besøk uten å være bedt ;-) Kanskje dette skal bli den nye favoritt plassen vår? Litt langt unna for en helgetur – men i ferien går det kjempefint – også får en litt havseiling inkludert også – viss det ikke er helt vindstille da…..
Dersom en har lyst til Utvær, er dette det ideelle utgangspunktet. En kan enten ta ”turistbåten” som går ved behov fra Hjønnevåg, eller så kan en seile selv. Vi har tenkt oss en tur til Utvær neste år, kanskje kombinert med en tur til Gåsvær? I år har vi ikke tid til flere avstikkere, men må ha baugen rett mot sør…..

1 kommentar:

  1. Ikke rart dere koser dere, der såg det riktig idyllisk ut. Og med det flotte været som var igå, måtte det bli en fin tur. Kos dere videre. klem mamma.

    SvarSlett