onsdag 11. august 2010

Ånei,ånei... Vi har hatt en grunnstøting

Så har det som bare skjer med alle andre, ikke med oss - likevel skjedd oss også. Vi har grunnstøtt.
Det var i den skumle Djupvika - der det både var flått og igler som hilste på Zelante.
Både på kartet og på kartplotteren var det avmerket ei grunne der. Vi gikk derfor inn på tomgang slik at vi skulle få kontroll på grunna. Selv om hele grunna var under vann var den lett å se. Det kjedelige var at det er ei grunne til der, den var ikke avmerket på kartet - heller ikke på kartplotteren. Det gikk rett i fra 8 meter - til "smell".... Vi gikk på tomgang, men vet ikke helt hvor fort det er.... Har ikke tenkt så nøye over det før. I tillegg var det ikke noe vind som tok tak i båten heller.
Etter å ha ankret opp gikk vi for å sjekke om det var noen skader, vi såg hovedsaklig etter vann i kjølsvinet og om det viste noe rundt boltene til kjølen. Vi kunne ikke finne noe. Heldigvis har jeg en mann som liker å lese og lære og etter å lest litt om hva vi bør se etter, så har vi funnet noen sprekker i fugene mellom innerliner og skrog. Alle sprekkene er aktenfor kjølinnfestingen.
Vi har nå hatt kontakt med forsikringsselskap og takstmann. Båten kan trygt brukes, men må repareres så snart som mulig. Når vi kommer tilbake til Bergen i slutten av neste uke, skal båten på land slik at vi får inspisert den skikkelig under. Så blir det reparasjon.... Det er mulig at den blir tatt inn for reparasjon alt neste uke - da blir ikke slutten på ferien helt som tenkt. Men det er også mulig at den ikke blir tatt inn før til vinteren. Det blir bestemt etter at den har vært på land.
Noe så kipt!
Neste torsdag skal båten på land og takstmann skal se på den, da får vi "dommen". Det er veldig spennende å høre hva  han kommer til å si.


5 kommentarer:

  1. Æsj så kjedelig då :(

    Håper det er noko som greit lar seg reparere og at forsikringa dekker det!!!

    SvarSlett
  2. Forsikringen dekker det. I følge forståsegpåere så blir båten bedre etter reparasjonen enn det den var som ny.... Uanett er det kjedelig og surt!

    SvarSlett
  3. Å nei så kjedelig da :-( Trist å lese, får håpe at alt blir heilt bra igjen til slutt, og det er jo bra forsikringen dekka det. Lykke til:-)

    SvarSlett
  4. Dette var da trist å lese! Til trøst kan vi meddele at vi også har vært i kontakt med "moder jord", men i andre enden av båten; det gnistret stygt fra masten da vi var i nærkontakt med strømforsyningen på Fitjar. Uten store skader, tror vi. Men forstod det slik at kraftverksjefen skal skrive en faktura til oss...
    Vi er for øvrig på Husnes, i nydelig vær, på vei hjemover. Kelsie (med løpetid) sitter trofast på dekk og venter på en passende, eller kanskje hvilken som helst?, hannhund.
    Håper det ordner seg for dere uten store problemer!
    Mvh Edmund&Gry

    SvarSlett
  5. Det hørtes nesten enda skumlere ut Edmund - håper virkelig det har gått bra og at ikke regningen blir for stor! Zelante hilser Kelsie og sier hun forstår frustrasjonen veldig godt ;-)
    Hils Gry!

    SvarSlett