tirsdag 13. juli 2010

Pusse, pusse

Endelig var det vår tur å få ta opp båten. Vi brukte den store slippen på Husnes, fordelen er at det er så nærme at vi kan kjøre frem og tilbake etter jobb. Ulempen er at vi ikke får gjort noe der stroppene er. Men, det får vi ta til våren.
Etter to måneder på sjøen var behovet for rengjøring stort!

Umiddelbart når vi tok båten på land, ble den høytrykkspylt det tok tre timer - men så var den veldig grodd også!
Lørdagen startet vi med friskt mot å slipe - estimert tid 3 timer,  vi brukte 8!!! Og, da jobbet vi i ett strekk. Vi slet ut en og en halv eksentersliper og metervis med våtslipepapir.
Når vi endelig var ferdige med slipingen, hadde vi minimalt med følelser igjen i armer og hender. Men, som Ivar sa - vi vet det er skikkelig gjort ;-). Etter slipingen ble båten spylt med vann enda en gang.
Søndagen startet med avfetting før vannlinja ble markert, så kunne vi starte med primer. Vi brukte VC Tar 2, siden vi skulle ha fire strøk brukte vi annenhvert sort og hvitt for på den måten å se at vi dekket skikkelig. De som stod rundt oss lurte veldig på hvorfor vi var så ubestemmelige mht fargen ;-).
Vi brukte små ruller når vi malte, de hadde vi kjøpt på Europris og selv om de var godt vasket så loet de VELDIG - det var irriterende, men på en søndag var det ikke så lett å få tak i nye. Derfor plukket vi lo og malte, plukket lo og malte......Vi brukte 4 liter av hver farge. Den sorte var mye vanskeligere å male på enn den hvite. Mellom hver strøk måtte det gå tre timer, og det var omtrent det vi brukte på hvert strøk, så vi rakk alle strøkene i løpet av søndagen (og bittelitt inn i natta til mandagen....). Det blåste en skikkelig kuling, så periodevis var det vanskelig å stå og male - for ikke å snakke om å holde malebrettene på plass så de ikke skulle fly avgårde.
Mandag etter jobb bar det rett til Husnes, med nyinnkjøpte ruller. Til bunnstoff hadde vi valgt VC 17 M, grafitt farge. Den er kobberrød når vi maler den på, men etter veldig kort tid (noen dager) blir den ganske mørk grå.
Bunnstoffet var veldig lett å male på, vi hadde to strøk. Totalt brukte vi 3,5 liter bunnstoff, det gikk mye mer til første strøk enn til det andre. Etter at malingen var ferdig trengte det bare å tørke i 15 minutter, så vi fikk sjøsatt båten samme kveld.
Og litt flaks har vi lov til å ha, mens vi fortøyde båten begynte det å regne - skikkelig! Jammen var det godt å være ferdig da!

Vi startet fredag kveld klokken syv og når vi var ferdige var klokka blitt litt over ti mandag kveld.

Zelante stakkar var tålmodigheten selv der hun lå og såg på oss jobbe. Og ho ble kjempeglad når ho fikk være med venner på tur søndag og mandag :-D.

2 kommentarer:

  1. Hei igjen!
    Takk for hyggelig møte på Husnes i helga som var. Trivelig båt- og hundeprat :) Vi møtes igjen!
    Hilsen Edmund&Gry m/fam.

    SvarSlett
  2. Takk det samme, det var skikkelig koselig:-) Vi gleder oss til neste gang!

    SvarSlett