onsdag 23. september 2009

Ny båt

Vi har lenge tenkt på å kjøpe oss en ny båt. I dag har vi en Bavaria 31 - 2008 modell. Den hentet vi i Danmark i April 2008.


Nå ønsker vi oss en båt som er litt større og som samtidig er en litt bedre seiler.

På messen "båter i sjøen" i fjor var vi for første gang ombord i en Jeanneu Sun Odyssey 36i. Den var jammen fin :-). Hele vinteren har vi tenkt og tenkt. Det er jo kanskje litt tidlig å kjøpe ny båt etter to sesonger?

Vi tilbringer mye tid i båten, mesteparten av ferien og alle helgene fra tidlig vår til sen høst er vi i båten vår.

Tradisjonsfaste som vi er var vi på "båter i sjøen" i år også, bare for å se.... I år var vi for første gang ombord i en Beneteu Oceanis 37 - det var også en fin båt - også så god plass da! Så begynte tankene å surre - skulle vi  kanskje bytte båt likevel? Vi bestemte oss for å få tilbud på begge båtene også for å få prøveseilt begge. Helga etter messen reiste vi til Bergen, først prøveseilte vi Sun Odyssey 36i Performance - herlig. Når vi skulle prøveseile Oceanisen - var vinden borte vekk. Vi skal ikke ha en motorbåt, derfor bestemte vi oss for å se om det var mer vind dagen etter. Og det var det, heldigvis!

Etter prøveseilingen var valget enkelt, for oss passet Sun Odysseyen best. Så var det inn til Nautic sailing for å forhandle frem pris og skrive kontrakt. I Mai 2010 skal vi reise til Les Sable d'Olonne for å hente den nye båten vår. Vi gleder oss vilt. Det er mye å planlegge - og planleggingen har jeg tenkt å skrive litt om her.

Det første som måtte bestemmes var om Zelante - den Portugisike Vannhunden min skulle være med. I så tilfelle haster det med å starte vaksinering. Etter mye frem og tilbake ble det bestemt at hun skal være hjemme. Og to gode veninner - Nina og Unni skal bytte på å passe henne. Ho er godt kjent og veldig glad i begge to. Det er en utrolig lettelse for meg å vite at når vi er bortreist i tre uker for å hente båten, så kommer nok ikke Zelante til å savne meg i det hele tatt:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar