søndag 5. august 2012

Sæbø, Hjørundfjorden

Selv om det var strålende sol og fristende å bli liggende i Ålesund, valgte vi å fortsette turen sørover. Det var ikke et dumt valg, for det ble en skikkelig fint tur der vi kunne seile for lens hele dagen. Men, etterhvert som vi kom innover fjordene så gjemte sola seg mer og mer bak skyene. 
Siden Hurtigruta skal begynne å gå i Hørundfjorden, så tenkte vi at det må være en flott plass og tok turen dit. Men, skylaget lå såpass lavt at det ikke ble noen spesiell opplevelse. 
Inne i fjorden er det to gjestehavner vi kan velge mellom, den ene er Øye, den andre er Hjørundfjord gjestebrygge. Vi valgte den siste, og det var ikke noe godt valg. Havna var dårlig, påvirket av bølgene fra fergene som gikk i ett sett og i tillegg virket det som at det var ei havn for "festing". Det var ganske grunt, så spesielt seilbåtene ble liggende utsatt til. Dersom vi noengang går inn i den fjorden igjen, så blir det enten å gå til Øye - eller at vi tar turen både inn og ut på samme dag. 
Selv om jeg har Sunnmøringer i slekta, så må jeg kunne si at de ikke er helt som "alle andre", for første gang har vi opplevd at noen har lagt seg utenpå oss uten å ha fender i mellom, eller at noen (med motorbåt) nekter å flytte sin båt for at det skal bli plass til en større som kommer inn i havna. I stedet for å bruke penger på å koble til landstrøm, starter de båten og lar den gå på tomgang i timesvis for å lade batterier så de kan ha på lys både inne og ute - og "litt" musikk og varme i tillegg.... Lurer på hva de sier når de oppdager at strømmen var inkludert i havneleia :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar