søndag 26. august 2012

Salt - Værlandet

Magen til Zelante bedret seg fort og vi kunne fortsette turen sørover. Stadten var vindstille og jammen fikk vi litt sol i tillegg! Turen gikk rolig og begivenhetsløst for seg og vi brukte i underkant av fire timer (for motor) til Salt. På Salt tok vi en liten stopp slik at vi har rene klær på resten av turen også. Zelante nyter livet hos "besta" der ho lovlig kan stjele mat, ligge i sofaen akkurat som hjemme og sist men ikke minst, sitte i vinduet og speide etter katter og sauer.
Vi har seilt strekka mellom Selje og Bergen så mange ganer at hele veien etterhvert kjennes ganske kjent. Den delen vi synes er kjedeligst er mellom Florø og Selje. Vi har stoppet enten i Flor eller Kalvåg hvert år, så i år bestemte vi oss for å prøve noe nytt. Ivar hadde god erfaring med Værlandet fra turen nordover og vi bestemte oss for å gå dit. Vi gikk fra Salt til Værlandet i ett strekk, det var en skikkelig sur tur. Vi hadde feriens nedbørsrekord samtidig som det var lite seilvind.
Når vi kom frem lettet det litt opp og vi kunne gå en fin tur og se oss rundt på øya. Dagen etter lå vi i ro for å feire bursdagen til undertegnede. Da hentet vi frem syklene og syklet en liten tur. Det er lenge siden Zelante har vært med på sykkeltur så vi kunne ikke reise så veldig langt for å spare potene hennes. Senere på kvelden tok Ivar seg en tur til Bulandet. Gjestehavna på Værlandet er perfekt for utflukter til Alden. Denne gangen lå tåka nesten helt ned i havet, så vi fant ut at Alden får vente til en annen gang.
Gjestehavna på Værlandet var den dyreste så langt på turen, 250 for båt med strøm i tillegg kom 30.- pr dusj. Vi er heldige som har dusj ombord.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar